Mag ik Airsoften in Nederland als ik geen NABV-lid ben?

Introducéverklaring // Airsoften zonder NABV-pas

In Nederland mag je alleen maar Airsoften als je lid bent van de NABV, ofwel de Nederlandse Airsoft Belangen Vereniging. Hier zijn zijn uiteraard kosten aan verbonden,  maar het zou wel erg vreemd zijn dat je het niet eerst mag uitproberen voordat je lid moet worden.

De NABV heeft hiervoor een oplossing verzonnen en met justitie afgesproken. Je mag 6 x per jaar per jaar mee als Airsoft Introducé met een vriend of vriendin.  Als NABV lid, mag je Airsoft introducés meenemen naar een Airsoft evenement in Nederland. Als NABV lid kan je maximaal 2 Airsoft introducés meenemen per keer naar een Airsoft evenement.

De Airsoft Introducé-procedure

Je wil een Airsoft introducé meenemen naar een Event van Critical Hit. Dan moet je:

  1. de introducé aanmelden op website van de NABV via mijn NABV.
  2. daarna moet je de introducé ook nog aanmelden op onze website via de Airsoft agenda en het ticket-systeem.

Als je op beide websites de aanmelding hebt gedaan en een bevestiging hebt gehad dan ben je klaar,  neem wel beide tickets mee naar het evenement.

Ik ken niemand met een NABV-lidmaatschap

Wil je nu graag een keer mee spelen, maar ken je niemand die lid is van de Airsoft bond NABV? Ook dan kan je gewoon mee doen bij Critical Hit:

Meld jezelf aan voor een Airsoft evenement via onze Airsoft Agenda en vul op het deelname formulier in: “ik ben een NABV introducé”.

Wij zullen dan een introducé bewijs bij de NABV voor je aanmaken en kan je gewoon alleen of met wat vrienden komen Airsoften. Wil je vaker dan 6x per jaar spelen? Dan zul je lid moeten worden bij de NABV.

Airsoften in Nederland, als je géén woonadres hebt in Nederland

Dan moet je een andere procedure volgen, namelijk de NABV Airsoft Exemption. Bij deze procedure gelden er weer andere regels dus lees deze ook even goed door.