FAQ // Veelgestelde vragen

Hier beneden kun je antwoord vinden op veelgestelde vragen. Staat je vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op; we helpen je graag.

Wat is Airsoft?

Airsoft is een vorm van schietsport. Bij de Airsoft sport wordt gebruik gemaakt van Airsoft apparaten (replica’s) die biologisch afbreekbare balletjes (BB’s) afschieten.

Meer informatie over Airsoft kun je vinden in ons Airsoft-artikel.

Mag ik airsoften in Nederland als ik geen NABV-lid ben?

In Nederland mag je alleen maar Airsoften als je lid bent van de NABV, ofwel de Nederlandse Airsoft Belangen Vereniging. Tenzij je een introducéverklaring hebt. Deze kan een NABV-lid (bijvoorbeeld een vriend of kennis) voor je aanvragen. Wij als Critical Hit kunnen deze ook voor je verzorgen.

Meer informatie over een Introducéverklaring

Mag ik airsoften in Nederland als ik ergens anders woon?

In Nederland moet je lid zijn van de NABV voordat je een Airsoft replica mag kopen en thuis bewaren. Ook het vervoeren van een Airsoft replica van thuis en naar een Airsoft evenement is niet toegestaan zonder dat je een geldig lidmaatschap hebt van de NABV.

NABV-leden zijn verplicht een Nederlands woonadres te hebben. Wil je toch Airsoften in Nederland? Dan moet je een Exemption Request invullen.

Meer informatie over een Airsoft Exemption

Welke Gameplay wordt er bij Critical Hit gespeeld?

Bij Critical Hit Airsoft Events spelen we 2 soorten Airsoft games: Arcade Gameplay en Airsoft Storyline Events. Bij ieder Event wordt vermeld of het om Arcade gaat, of om een Storyline Event.

Meer informatie over de Gameplay bij Critical Hit